Startup BUKU haalt financiering op via MMI

MMI Community
 

Startup BUKU haalt financiering op via MMI

Op 3 oktober 2019 presenteerde BUKU hun propositie tijdens een bijeenkomst van Money Meets Ideas. De onderneming heeft een online streamingsdienst voor studieboeken ontwikkeld. Via het platform krijgen studenten voor een vast bedrag per maand toegang tot een breed assortiment van studieboeken. Het platform was op het moment van presenteren reeds 3 jaar live in Nederland. Vanwege de behoefte om verder internationaal uit te breiden gingen de ondernemers op zoek naar nieuwe financiering. Na de succesvolle presentatie op Money Meets Ideas ging BUKU met 5 investeerders nader in gesprek. Via één van hen haalde BUKU uiteindelijk financiering op.

De kracht van Money Meets Ideas ligt volgens BUKU in de benadering van de investeerders die aangesloten zijn bij het platform. Veel alternatieve investeerders houden zich teveel bezig met vragen zoals: ”maakt het bedrijf al winst?” en ”hoe kan ik het meeste rendement op mijn investering behalen?”. Wat Money Meets Ideas investeerders uniek maakt is dat zij juist kijken naar de potentie van de onderneming, vertrouwen in de ondernemers hebben en het lange-termijn perspectief zien. In het interview te zien via de video, delen Jeff en Bertus Jan van BUKU meer over hun ervaring met Money Meets Ideas.

Net als BUKU op zoek naar informal investors?

Via Money Meets Ideas matchen wij ambitieuze ondernemingen met ons netwerk van informal investors. Wil jij net als Mokumono kapitaal ophalen voor jouw onderneming? Neem dan vooral contact met ons op.