Over ons

Wat is Money Meets Ideas?

Ben je als ondernemer op zoek naar risicodragend kapitaal? Of wil je als investeerder interessante ondernemingen ontmoeten om in te investeren? Money Meets Ideas is het informal investing platform van Rabobank in samenwerking met KplusV. Het platform biedt informal investors de gelegenheid om in contact te komen met ambitieuze ondernemers die op zoek zijn naar risicodragend vermogen en expertise. Jaarlijks worden er zo’n 20 bijeenkomsten georganiseerd waarbij startende en snel groeiende innovatieve ondernemingen met een kapitaalbehoefte tussen € 100.000 – € 1,5 miljoen zich presenteren aan ca. 15 – 50 vermogende particuliere investeerders.

Hoe werkt Money Meets Ideas?

Tijdens de matchmakingbijeenkomsten presenteren 3 tot 5 ondernemers hun ondernemersplannen aan een groep van 15 tot 50 informal investors. Zij geven hun mening over de plannen en kunnen interesse aangeven. Ook kunnen ze in gesprek gaan met de ondernemer(s). Voordat ondernemers hun ondernemingsplan presenteren, ondergaan de kandidaten een selectieprocedure bij KplusV. De geselecteerde ondernemers worden vervolgens door KplusV begeleid bij de voorbereiding van hun presentatie die ze bij de bijeenkomst mogen geven. Rabobank verstrekt geen informatie over ondernemers aan haar klanten, dit is de verantwoordelijkheid van KplusV. Rabobank biedt de faciliteiten voor bijeenkomsten en nodigt de informal investor uit.

Zowel Rabobank als KplusV spelen geen rol in het onderhandelings- en dealclosing-proces tussen de informal investor(s) en de ondernemer. Ook brengen beide partijen geen advies uit. De geïnteresseerde investeerder maakt zijn eigen afwegingen, neemt zelf de beslissingen en doet de eventuele investering voor eigen rekening en risico. Bekijk hier de planning voor de Money Meets Ideas bijeenkomsten.

over-ons-hoe-werkt-het-money-meets-ideas

Ervaringen

Sinds wanneer?

Al meer dan 20 jaar vormen Rabobank en KplusV een goede combinatie voor het organiseren van Money Meets Ideas-meetings. KplusV screent de ondernemers zorgvuldig; Rabobank nodigt vervolgens investeerders uit. Tijdens de bijeenkomsten presenteren de ondernemers hun plannen aan de informal investors, met als doel om financiering in de vorm van risicodragend kapitaal te vinden.

Feiten & Cijfers

Money Meets Ideas draait niet alleen om het vinden van kapitaal door ondernemers bij de informal investors, maar ook om kennis, expertise, ervaring en een netwerk. We zien dat 85% van de ondernemers die zich introduceren op een bijeenkomst, in gesprek gaat met informals. Ongeveer 25% van hen realiseert uiteindelijk een deal; vaak voor een investering tussen de € 100.000 en € 1 miljoen.

Over de Rabobank

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener met haar wortels in Nederland. We zijn een coöperatieve bank met een agrarische oorsprong en met een focus op coöperatie. Rabobank is een maatschappelijke bank en we willen een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland door dicht bij onze klanten en partners te staan. Door middel van onze lokale banken, evenementen en andere activiteiten bewegen we dichter naar de klant toe, op alle vlakken: fysiek (in klantgesprekken en netwerken), virtueel (met apps en websites) en mentaal (door betrokkenheid).

 

Rabobank draagt bij aan de ontwikkeling van individuele mensen, sectoren en de samenleving als geheel. We stimuleren de vitaliteit van lokale gemeenschappen, ondernemers en we steunen vele maatschappelijke initiatieven. We brengen mensen bij elkaar in de samenleving omdat wij geloven dat we samen meer kunnen bereiken dan alleen. Rabobank ziet onderlinge samenwerking als beste middel om haar doelen te bereiken. We nodigen klanten uit om met ons mee te denken, te praten en mee te beslissen. We richten ons op een langdurige relatie met onze klanten en partners om zo een solide basis te bieden voor de toekomst.

Rabobank-logo-money-meets-ideas

Over KplusV

KplusV_logo

Vanaf haar oprichting is KplusV betrokken bij vraagstukken over het mkb en meer specifiek de financiering daarvan. Als gevolg kent KplusV de financiële wereld en de verschillende stakeholders in deze wereld goed. Vanuit haar marktgroep Financiering werkt KplusV aan het transparanter maken en beter laten functioneren van de kapitaalmarkt. Hierdoor worden organisaties in verschillende levensfasen (met name mkb en non-profit organisaties) in staat gesteld om hun kapitaalbehoefte effectiever in te vullen en worden financiers in staat gesteld om het kapitaal te verstrekken.

 

KplusV voert al meer dan 25 jaar op grote schaal projecten uit waar het begeleiden van innovatieve startups en scale-ups op het gebied van financiering centraal staat. Ondernemen, innovatie en financiering zit in de kern van het DNA van KplusV en jaarlijks adviseert KplusV meer dan 200 startups en scale-ups. Vanuit deze jarenlange ervaring in de markt is KplusV vanaf het begin af aan betrokken bij de opkomst van alternatieve financiering. Het aantal financieringsbronnen stijgt en daarmee ook de opties voor ondernemers. Ook groeit de behoefte aan kennis bij ondernemers. Vanuit deze marktvraag is de samenwerking met de Rabobank ontstaan. Samen bieden KplusV en de Rabobank ondernemers de mogelijkheid om via informal investing zowel kapitaal als kennis aan te trekken. Deze combinatie van kapitaal en kennis noemen we ‘smart capital’.