MMI Brainport

Money Meets Ideas Brainport

De provincie Noord-Brabant onderscheidt zich met haar Brainport regio waar veel kansrijke innovatieve startups en scale-ups ontstaan en groeien met slimme, schaalbare oplossingen.

Het ‘reizend circus’ van Money Meets Ideas doet deze regio regelmatig aan en met succes. Historisch gezien presenteerden veel bedrijven uit de Brainport Regio op MMI en haalden hier succesvol financiering op (Plasmacure, Smart Photonics en Effect Photonics). Daarmee vormt deze provincie een geschikte regio voor MMI Brainport. Anders dan het reguliere MMI-programma is MMI Brainport onderdeel in het lokale ecosysteem en is het structureel ingebed in het startup ecosysteem. Daarnaast worden er frequenter bijeenkomsten georganiseerd, is er meer aandacht voor het leren investeren en kennisdelen, en wordt er zowel online als offline een community gevormd.

Benieuwd wanneer wij weer een Money Meets Ideas Brainport bijeenkomst organiseren? Bekijk dan onze bijeenkomstenkalender.

De activiteiten van
Money Meets Ideas Brainport

Vier keer per jaar matchmakingsbijeenkomsten

Bij MMI Brainport bieden we elk kwartaal matchmakingbijeenkomsten aan waar informal investors en startups elkaar weten te vinden. In de organisatie van deze bijeenkomsten werkt het Startup en Scale-up team van Rabobank, het team van KplusV en het lokale ecosysteem. Jaarlijks staan er 15 tot 20 ondernemers uit deze regio op het podium voor een groep van ongeveer 50-65 investeerders. Door het frequenter organiseren van deze bijeenkomsten weten zowel investeerder als ondernemers het platform en elkaar te vinden en bouwen we aan een lokale community.

high tech

Online Portal

Naast de offline bijeenkomsten van MMI Brainport, kunnen investeerders ook inloggen in de online omgeving van MMI Brainport. Hier zijn 24/7 de openstaande investeringsproposities te vinden van de ondernemers die gepresenteerd hebben tijdens de bijeenkomsten van MMI Brainport. Tevens kan je je als investeerder hier inschrijven voor de komende bijeenkomsten, kunnen bijeenkomsten worden teruggekeken, kan ja naslagwerk vinden over informal investing en is het sinds juni 2021 mogelijk om via de communities pagina op zoek te gaan naar mede investeerders. Inmiddels hebben we al meer dan 100 informals uit de Brainport-regio aangesloten. Inloggen op de portal jan hier. Nog geen toegang tot de portal? Neem dan contact op met je vermogensmanager.

MMI Academy

MMI Academy is speciaal bedoeld voor informal investors uit de Brainport regio om meer kennis en ervaring op te doen op het gebied van informal investing. Zo organiseren wij trainingen en kennissessies om beginnende informal investors wegwijs te maken binnen de nieuwe wereld waarin zij terecht komen. We laten ze kennis maken met het ecosysteem van innovatief ondernemerschap en de risico’s van investeren. Ook zijn er meer specifieke trainingen over dealclosing, waardering en het begeleiden van ondernemers. De kennissessies zijn speciaal bedoeld om meer kennis en ervaring op te doen op het gebied van informal investing en worden gegeven door onder andere ervaren investeerders uit de regio.

De MMI Academy wordt voor het grootste deel verzorgd door ervaren informal investors (zie video). Dit houdt in dat ervaren informal investors invulling geven aan het programma en de beginnende informal investors ‘leren investeren’ (peer-learning principe). Tevens betrekken we (regionale) experts binnen het Brainport ecosysteem (denk aan bijvoorbeeld Braventure). Daarnaast worden kennissessies georganiseerd die bijdragen aan kennisdeling. Denk daarbij aan een trendrapport van de Rabobank (of regionale partner) over de medische of agrarische sector. Daarmee verhogen we de kennis van beginnende informal investors en kunnen zij zich optrekken aan ervaren mede-informals.

 

 

Meer weten? neem contact op via moneymeetsideas@kplusv.nl.

Een lokale community in het startup en scale-up ecosysteem

Het unieke vestigingsklimaat van de Brainport regio maakt het dat veel ondernemers kiezen om hun bedrijf hier te vestigen. MMI Brainport zoekt in deze regio de samenwerking op om de meest kansrijke startups en scale-ups te scouten, hen co-financieringsmogelijkheden te bieden en partners aan zich te binden die hen verder kunnen helpen in groei. In de regio werken we samen met onder andere TU Eindhoven op het gebied van kennisvalorisatie, incubators als High Tech XL en TNO actief die startups helpen in de eerste groeifase en zijn er en ondernemershubs als Twice en Strijp-S en natuurlijk het Brabant Startup Fonds. De zoektocht naar kapitaal blijft voor veel startup en scale-ups wordt zo effectiever en efficiënter. Rabobank biedt zelf ook de haar Innovatie Lening voor starters. Zowel KplusV als Rabobank hebben in de Brainport regio nauwe contacten met ROM’s, fondsen en andere financiers die cofinanciering voor een ondernemer kunnen verschaffen.

Money Meets Ideas Brainport Resultaten

Bij MMI Brainport bieden we elk kwartaal matchmakingbijeenkomsten aan waar informal investors en startups elkaar weten te vinden. In de organisatie van deze bijeenkomsten werkt het Startup en Scale-up team van Rabobank, het team van KplusV en het lokale ecosysteem. Jaarlijks staan er 15 tot 20 ondernemers uit deze regio op het podium voor een groep van ongeveer 50-65 investeerders. Door het frequenter organiseren van deze bijeenkomsten weten zowel investeerder als ondernemers het platform en elkaar te vinden. Zo bouwen we samen aan een lokale community.

Sinds 2019 heeft MMI Brainport de volgende resultaten behaald

Actieve
investeerders

263

Succesvolle
pitches

36

Succesvolle
matches

145

Succesvolle
deals

10