Bijeenkomsten

Bijeenkomsten

Veel ondernemers zijn op zoek naar angel investors. Daarnaast willen deze informal investors graag in contact komen met interessante ondernemingen. Daarom organiseren Rabobank en KplusV jaarlijks door heel Nederland Money Meets Ideas bijeenkomsten. Hier kunnen ondernemers hun ondernemingsplan presenteren aan een groep van circa 15-20 geïnteresseerde investeerders. Na afloop staat een informeel samenzijn op het programma, waar de ondernemers één-op-één in gesprek kunt gaan met informal investors.

Money Meets Ideas Bijeenkomsten

Het platform Money Meets Ideas organiseert verschillende bijeenkomsten, waarbij investeren en het uitwisselen van kennis en expertise centraal staan.

18 jun
Money Meets Ideas Noord-Nederland
Reguliere bijeenkomst
Noord-Nederland

Matchmaking bijeenkomsten

De matchmaking bijeenkomsten worden regionaal georganiseerd door regionale Rabobanken. Tijdens een bijeenkomst pitchen 3 tot 5 ondernemers hun propositie voor zo’n 15 tot 50 angel investors. Als de investeerders geïnteresseerd zijn in één of meerdere ondernemingen, kunnen ze ter plekke in gesprek gaan met de ondernemer of worden ze door KplusV met elkaar in contact gebracht. Voordat ondernemers hun ondernemingsplan presenteren, ondergaan de kandidaten een screeningsprocedure door KplusV. De geselecteerde ondernemers worden vervolgens door KplusV begeleid bij de voorbereiding van hun presentatie.

matchmaking-bijeenkomsten-money-meets-ideas

Themabijeenkomsten

themabijeenkomsten-money-meets-ideas

Naast regionale matchmaking bijeenkomsten, worden er jaarlijks diverse themabijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst nodigen Rabobank en KplusV inspirerende sprekers uit met kennis en ervaring op het gebied van het thema. Tijdens deze bijeenkomsten pitchen ook 3 tot 5 ondernemers kort hun propositie. Na de plenaire pitchronde kunnen investeerders bij drie van de ondernemers aanschuiven voor een rondetafelgesprek.

 

In het verleden zijn volgende themabijeenkomsten georganiseerd:

 

  • Medische technologie
  • Data Science
  • Bio-based, kunststoffen & chemie
  • Agrarisch
  • Food
  • Exponentiële technologie

Money Meets Ideas Academy

MMI Academy is speciaal bedoeld voor informal investors om meer kennis en ervaring op te doen op het gebied van informal investing. Zo organiseren wij trainingen en kennissessies om beginnende informal investors wegwijs te maken binnen de nieuwe wereld waarin zij terecht komen. We laten ze kennis maken met het ecosysteem van innovatief ondernemerschap en de risico’s van investeren. Ook zijn er meer specifieke trainingen over dealclosing, waardering en het begeleiden van ondernemers. Informal investors kunnen tijdens deze trainingen en bijeenkomst kennis, ervaringen en investeringsdoelen uitwisselen met andere investeerders Tijdens deze bijeenkomsten worden geen presentaties gegeven door ondernemers.

kennisdeelbijeenkomsten-money-meets-ideas