Start-ups in Food en Agri pitchen innovatie aan potentiële investeerders tijdens Money Meets Ideas

 

Start-ups in Food en Agri pitchen innovatie aan potentiële investeerders tijdens Money Meets Ideas

Op dinsdag 1 december organiseerde Rabobank in samenwerking met KplusV het event Money Meets Ideas specifiek voor de Food & Agri sector. Maar liefst 50 potentiële investeerders volgden via een live stream de pitch van drie start-ups.

De eerste onderneming is Healthy Fridge welke slimme, geautomatiseerde koelkasten gevuld met vers en gezond eten plaatst op high-traffic locaties. Onderneming Las Vega’s ontwikkelt en verkoopt plantaardige eiwitopvolgers op basis van lokale zaden en pitten. De derde onderneming Trabotyx ontwikkelt een robot om het verwijderen van onkruid te automatiseren. Deze jonge ondernemers vragen niet alleen een financiële injectie maar zeker zo belangrijk ook kennis, ervaring en een netwerk. De komende periode staan virtuele break-out sessies gepland tussen de ondernemers en geïnteresseerde investeerders.

De Nederlandse land- en tuinbouw is een uiterst dynamische en succesvolle sector, die al generaties lang volop in beweging is. Ondernemers spelen continu in op veranderingen in de markt, nieuw overheidsbeleid, technologische ontwikkelingen en veranderende maatschappelijke opvattingen. Innovatieve oplossingen lopen daarbij als een rode draad door de sector. De land- en tuinbouw levert mede daardoor een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie.