Neurolytics haalt €500K investeringsgeld op

 

Neurolytics haalt €500K investeringsgeld op

Neurolytics, innovator in AI video analytics voor HR en recruitment, heeft een nieuwe investering van 500K EUR opgehaald, geleid door de regionale ontwikkelingsmaatschappij van regio Utrecht (ROM Utrecht Region), VIE Tech Capital, Familiefonds BarUni en informals. Neurolytics heeft een bescheiden team, maar mag zich al winnaar van de MT / Sprout Startup van het jaar 2021 noemen, staat in de top 5 HR Tech startups wereldwijd van StartUs Insights en is één van de KvK Top 100 meest innovatieve bedrijven in Nederland. Verleden jaar stond Neurolytics op het podium van Money Meets Ideas in een poging nieuw groeikapitaal aan te trekken.

De technologie van Neurolytics verslaat recruiters op snelheid en objectiviteit. Het vermindert de interview tijd met 29% en zorgt voor 31% minder ongewenst verloop van personeel. Door gebruik te maken van een combinatie van AI, video technologie en psychofysiologie kunnen kandidaten thuis op de bank ontdekken of ze bij een specifieke rol, team of organisatie passen. Bedrijven kunnen op hun beurt intrinsiek gemotiveerde mensen aannemen en succesvolle teams ontwikkelen, via een objectiever en sneller proces dat diversiteit en inclusiviteit stimuleert.

Impact-driven

“We zijn vereerd en enthousiast om in deze lastige tijden financiering op te halen waardoor we meer bedrijven kunnen gaan helpen met het vinden en binden van nieuw personeel. Nu talent schaars is verlagen veel bedrijven hun criteria, wat leidt tot grote problemen later, juist nu kunnen wij zorgen dat zij toch laagdrempelig en prijstechnisch interessant de juiste kwalitatieve match maken”, zegt Felix Hermsen, mede-oprichter en CEO van Neurolytics. “We willen mensen helpen zichzelf beter te begrijpen en hen gelukkiger te maken in hun dagelijkse leven. Hiervoor hebben we een wetenschappelijke methodologie ontwikkeld om menselijk gedrag objectief en schaalbaar te kunnen analyseren via korte online scans. Dit is volledig nieuw, ook voor deze markt.”

Dit beamen ook investeerders ROM Utrecht Region en Wendy van Ierschot, CEO VIE People: “De oplossing van Neurolytics speelt precies in op de uitdagingen van de huidige krappe arbeidsmarkt zoals retentie van personeel, diversiteit & inclusie en de wensen & eisen van nieuwe generaties medewerkers. De markt vraagt om nieuwe, innovatieve oplossingen zoals die van Neurolytics.”, stelt Arjan van den Born, directeur ROM Utrecht Region. Wendy van Ierschot, CEO van VIE People voegt hieraan toe: “Neurolytics geeft een veel beter resultaat in het selectieproces dan een recruiter dat ooit zal kunnen. Wij zijn altijd op zoek naar de nieuwste technologie, een sterke visie en een betrouwbaar en gedreven team. Die combinatie vinden we bij Neurolytics. Investeren in hen is een prachtige kans om deze startup van dichtbij verder te zien groeien.”

Hoe heeft Neurolytics deze technologie ontwikkeld?

Neurolytics werd gelanceerd in 2018 en richtte zich volledig op wetenschappelijk onderzoek, samen met Universiteit Utrecht. Op deze manier hebben zij hun “deep” AI-technologie ontwikkeld en daarna dit vroege fase-product gevalideerd in pilots. Vervolgens werd een online scan gelanceerd die kandidaten vanuit huis, kantoor of elke gewenste plek of moment kunnen uitvoeren. Inmiddels heeft het bedrijf een self service-platform ontwikkeld, waarmee klanten volledig zelf kandidaten en werknemers kunnen testen en dit makkelijk kunnen integreren in bestaande systemen. Het platform heeft al duizenden mensen getest. “Onze unieke aanpak heeft al talloze bedrijven geholpen zich te focussen op de juiste kandidaten in hun recruitmentproces, dus we zijn verheugd om met onze oplossing nog meer bedrijven te gaan helpen in de toekomst”, aldus Belén Hein, mede-oprichter en COO van Neurolytics.


“Onze unieke aanpak heeft al talloze bedrijven geholpen zich te focussen op de juiste kandidaten in hun recruitment proces, dus we zijn verheugd om met onze oplossing nog meer bedrijven te gaan helpen in de toekomst”

“We zijn blij met de investering in Neurolytics. Neurolytics heeft een gedegen, wetenschappelijk onderbouwde technologie die unieke elementen omvat die bij de huidige aanbieders op de markt nog ontbreken. Het team is jong, ambitieus en gedreven. Het team heeft Neurolytics vanaf “scratch” opgebouwd en laat al duidelijke resultaten zien.” Aldus Arjan van den Born, directeur ROM Utrecht Region. Belén Hein, mede-oprichter en COO van Neurolytics, voegt toe: “We kunnen recruiters de superpower geven om creatief te zijn in een lastige markt. Daarnaast zijn we enorm dankbaar voor de steun en financiering die we tot nu toe hebben ontvangen van Holland Startup, evenals de financiering die we hebben ontvangen van zowel de EU Horizon 2020 als de NWO Take Off Fase 1 en 2.”

Money Meets Ideas

Ben jij als startup of scale-up op zoek naar risicodragend kapitaal tussen de €100.000 en €1.500.000 en heb je daarbij behoefte aan kennis en expertise om jouw bedrijf te laten groeien? En wil jij jouw bedrijf presenteren aan een groot en breed netwerk van informal investors? Meld je dan aan voor Money Meets Ideas. Dat kan via [email protected], via ons aanmeldformulier of door je te melden bij je Rabobank Accountmanager.