Social Enterprises Nederland krijgen podium tijdens Money Meets Impact Ideas

Money Meets Ideas - Impact Ideas | Social Enterprises
 

Social Enterprises Nederland krijgen podium tijdens Money Meets Impact Ideas

Investeren om van geld nog meer geld te maken, is ook voor Social Enterprises in Nederland een beproefd concept. Rabobank en KplusV brengen dat al jaren in de praktijk met Money Meets Ideas. Hierbij worden innovatieve en snel groeiende bedrijven gekoppeld aan klanten van Rabobank Private Banking, die hun geld slim willen investeren. Aan dit succesvolle concept is nu een nieuwe dimensie toegevoegd: maatschappelijke impact. Money Meets Impact Ideas biedt een platform aan ondernemers en investeerders die maatschappelijk rendement minstens zo belangrijk vinden als financieel rendement.

Social Enterprises Nederland

Het aantal social enterprises in Nederland stijgt. Deze sociale bedrijven combineren een solide businesscase – noodzakelijk om bestaansrecht te hebben als bedrijf – met een expliciete maatschappelijk doelstelling. Bijvoorbeeld een die aansluit bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Zoals bij elke groeiende onderneming, is die groei niet vanzelfsprekend. Hiervoor is (risico)kapitaal nodig. Money Meets Impact Ideas brengt informal investors met oog voor maatschappelijk rendement en veelbelovende social enterprises bij elkaar. Tot op heden organiseerden Rabobank en KplusV al verschillende bijeenkomsten waarin meer dan 25 ondernemers hun financieringsvraag presenteerden aan een groep impactinvesteerders. Eén van hun was onderneemster Noor Buur van Unwaste.

Unwaste één van de opkomende Social Enterprises Nederland

Unwaste vertelt het verhaal van de (hopelijk naderende) circulaire economie. De zepen van SOOP zijn gemaakt met organische reststromen, zoals koffiedik en sinaasappelschillen. Jaarlijks creëren we in Nederland met z’n allen een berg van 250 miljoen kilo aan sinaasappelschillen. Door zeep te verkopen dat gemaakt is met deze reststromen, laat Unwaste mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met circulaire economie. Middels het platform vond Noor Buur een impact investeerder die Unwaste kon helpen aan financiering waardoor zij hun impact missie konden nastreven. Noor Buur vertelt:

“Voor ons is het vinden van het juiste type investeerder heel erg belangrijk. Wij gaan ook voor financieel rendement, maar wel via maatschappelijke impact. Dat is een volgorde waarin ook een investeerder zich moet kunnen vinden. Wij zijn ervan overtuigd dat, als je positieve maatschappelijke impact realiseert, je uiteindelijk ook prima financieel rendement genereert. Je bent immers relevant.

Money Meets Impact Ideas
Ben jij als startup of scale-up op zoek naar risicodragend kapitaal tussen de €100.000 en €1.500.000 en heb je daarbij behoefte aan kennis en expertise om jouw bedrijf te laten groeien? En wil jij jouw bedrijf presenteren aan een groot en breed netwerk van informal investors? Meld je dan aan voor Money Meets Ideas. Dat kan via moneymeetsideas@kplusv.nl, via ons aanmeldformulier of door je te melden bij je Rabobank accountmanager. Je wordt door KplusV gescreend op onder andere groei, innovatie en schaalbaarheid. De meest veelbelovende ondernemingen worden vervolgens uitgenodigd voor een editie van Money Meets Ideas.