Exponentiele Technologie

 

Exponentiele Technologie

De Rabobanken uit Twente en de Achterhoek organiseerden op 14 november jl. de grootste editie van Money Meets Ideas ooit! Vijf ondernemers met goede ideeën kwamen in contact met ruim 120 informals op zoek naar investeringsprojecten. Hieronder een korte sfeerimpressie van de middag.

Exponentiële Technologie
Het thema ‘Exponentiële Technologie’ was zeer aansprekend en om dit kracht bij te zetten, nam spreker Yuri van Geest de investeerders mee in de toekomst. Ook konden investeerders een kijkje nemen in de wereld van de Exponentiële Technologie door de Exponential Experience te bezoeken met Robotica, VR, elektrische voertuigen en gezichtsherkenning.

Panel met Constantijn van Oranje
Tijdens de paneldiscussie met experts Constantijn van Oranje, Vanessa Evers, Eline Vrijland-van Beest en Alexander van der Lof ging Martin Landkroon in op het ondernemersklimaat in Nederland voor startups. De panelleden uitten hun onvrede over de regelgeving in Europa en dat ook bescherming van data een belemmering kan vormen. Constantijn gaf aan dat de manier waarop de overheid investeert in startups beter kan: “Als we klein beginnen, eerst testen wat werkt en er dan pas geld wordt gereserveerd door de overheid, kun je effectief stappen maken. Zo kunnen we het bottom-up potentieel beter benutten.”

Samenwerking helpt startups en scale-ups
“Het mooie van deze Money Meets Ideas was de goede samenwerking tussen Particuliere Klanten, Bedrijven en externe partners TechLeap.nl en KplusV om zowel zakelijke als particuliere klanten te helpen met hun groei”, aldus Mazdak Zareei, Innovatiemanager. Het resultaat is 60 vervolggesprekken tussen de informals en startups.