Mokumono haalt 800.000 euro op via Money Meets Ideas

 

Mokumono haalt 800.000 euro op via Money Meets Ideas

De investering van € 800.000 wordt opgebracht door een groep van vijf informal investors. Het merendeel van de informal investors komt via Money Meets Ideas. Mokumono zal het geld aanwenden om op te schalen in aanloop naar de lancering van nieuwe modellen later dit voorjaar.

Mokumono, dat eerder de iconische Delta- en Delta-C-modellen op de markt bracht, ontwikkelde een manier om frames te produceren waarin staal wordt geperst en gelast met methodes uit de auto-industrie. Het design won meerdere prijzen zoals de Design and Innovation Award 2022 en een negende plek in de KvK Innovatie top 100. Het bedrijf probeert met design, Nederlandse productie, kwaliteitsproducten en feilloze service heel geleidelijk een unieke plaats voor zichzelf in de markt te creëren.

Tom Schiller (mede-oprichter Mokumono): ”Dit bedrag stelt ons in staat om mensen aan te nemen, een nieuwe showroom te openen in Amsterdam en processen te verbeteren in aanloop naar dit belangrijke jaar voor ons”

Investering moet Mokumono helpen de gehele fietsindustrie transparanter te maken
Tom Schiller, die Mokumono samen met zijn broer Bob heeft opgericht: ,,Wij zijn flink uit onze jas gegroeid de afgelopen jaren. Dit bedrag stelt ons in staat om mensen aan te nemen, een nieuwe showroom te openen in Amsterdam en processen te verbeteren in aanloop naar dit belangrijke jaar voor ons. We willen de volgende stap gaan zetten en een duurzaam merk bouwen. Deze investering gaat ons helpen in onze ambitie om de gehele fietsindustrie transparanter te maken.’

Mark Grosfeld, een van de informal investeerders: ,,De markt van elektrische fietsen ontwikkelt zich snel in Europa. Bob en Tom Schiller hebben zich met Mokumono prima gepositioneerd om een toonaangevende rol te gaan spelen in het betere segment. De combinatie van mooi design met slimme Nederlandse industriële procestechnologie maakt deze producten tot een aantrekkelijke propositie. Met de steun van de investeerdersgroep zal dit bijdragen aan de verdere groei van Mokumono.”

Ook op zoek naar informal investors?

Via Money Meets Ideas matchen wij ambitieuze ondernemingen met ons netwerk van informal investors. Wil jij net als Mokumono kapitaal ophalen voor jouw onderneming? Neem dan vooral contact met ons op.