Ondernemers

Informal of Angel investor vinden?

Informal of Angel Investing is een groeiende vorm van alternatieve financiering in Nederland. Bij informal investing stelt een particuliere investeerder middelen ter beschikking (waaronder risicodragend kapitaal) aan een onderneming. Doorgaans verlangt deze angel investor als tegenprestatie een substantieel minderheidsbelang van de aandelen in een onderneming. Dit betekent dat jij als ondernemer (of meerdere aandeelhouders) bereid moet(en) zijn om een deel van het aandelenbelang uit handen te geven. De consequentie is dat de investeerder voortaan dus meedeelt in eventuele winsten die worden gemaakt. Het betekent ook dat de investeerder als medeaandeelhouder inspraak heeft in de beslissingen die tijdens de aandeelhoudersvergaderingen worden genomen. Daarnaast brengt een angel investor kennis, netwerk en ervaring in de onderneming mee, die kunnen bijdragen aan een betere start of snellere groei van jouw onderneming.

Informatie

Profiel


Heb jij kapitaal nodig om jouw bedrijf te laten groeien en spreekt Money Meets Ideas je aan? Dan kan informal investing een uitkomst zijn! Voor een succesvolle match is het belangrijk dat ondernemers voldoen aan een aantal criteria. Stel jezelf de volgende vragen:
  • Heb je een kapitaalbehoefte tussen de € 100.000 – € 1.500.000?
  • Heb je al gesproken met een bank voor financiering?
  • Heb je al een businessplan geschreven?
  • Ken je het principe van informal investing?
  • Ben je ervan bewust dat informals inspraak willen krijgen in jouw bedrijfsvoering en een substantiële vergoeding willen krijgen voor hun inbreng?
  • Ben je gevestigd in Nederland of ben je een Nederlandse ondernemer gevestigd in het buitenland?

Als je 'JA' hebt geantwoord op alle bovenstaande vragen, dan horen we graag van je! Meld je aan via onderstaande knop.

Screening en selectie

Voordat je jouw ondernemingsplan kunt presenteren aan informal investors doorloop je een selectieprocedure. De selectieprocedure wordt uitgevoerd door KplusV en verloopt volgens een aantal stappen. Middels het contactformulier hieronder kan je jouw bedrijfsplan of pitch uploaden. KplusV neemt contact met je op om jouw ondernemingsplan te bespreken en bepaalt of jouw propositie in aanmerking komt om te presenteren tijdens een bijeenkomst. Als je wordt uitgenodigd om jouw propositie te presenteren, dan begeleidt KplusV jou in de voorbereiding op de presentatie aan informal investors. De selectie van de ondernemers wordt twee weken voor de bijeenkomst bekendgemaakt. Bekijk hier de planning voor onze Money Meets Ideas bijeenkomsten.

Voorwaarden

 

Tijdens de bijeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van Money Meets Ideas van kracht. Alle ondernemers zijn op de hoogte van de voorwaarden en hebben deze aanvaard.

Tarieven

 

Voor klanten van Rabobank die als informal investor deelnemen aan Money Meets Ideas worden geen kosten in rekening gebracht. Aan iedere deelnemende onderneming brengt KplusV een bijdrage van € 500 excl. btw in rekening. Leidt een bijeenkomst presentatie of propositie op de website tot een investering in een onderneming? Dan vraagt KplusV een succesfee van 2%  van de ondernemer over het geïnvesteerde vermogen.

Registreren

Ben jij ondernemer en wil jij mee doen aan Money Meets Ideas?

 

Voordat je jouw ondernemingsplan kunt presenteren aan informal investors doorloop je een selectieprocedure. De selectieprocedure wordt uitgevoerd door KplusV en verloopt volgens een aantal stappen. Vul middels het contactformulier jouw gegevens in en geef een korte omschrijving van jouw propositie. KplusV neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op!

    Recensies